VPR3 (VPR-6)

 

A műszer:

vpr3

Mért jellemzők (0,4 kV-os TN rendszerű hálózat):

         Három fázisfeszültség nagysága 1 perces átlagolásban, de lehet 10 perces átlagolású  mérést is beállítani.

         Teljes harmonikus torzítás (THD%) mérése az 50. harmonikusig figyelembe véve

         Egyedi harmonikus mérés az 50. harmonikusig, a közbenső harmonikusok eredője is

         Alapharmonikus pozitív, negatív, zérus sorrendű összetevői

         Flicker mérés 10 perces és 2 órás átlagolással

         Feszültségesemények rögzítése (érték, hossz, időpont, fázis), amennyiben a beállított értéket meghaladó növekedés illetve csökkenés lép fel

         Opció: tranziens jelalak rögzítése. Esetenként 15 másodperc, különböző választható indítási lehetőségekkel, legalább 50 db esemény rögzítése.

 

A műszer kialakítása

         A készülék egyszerű, nem feltűnő, ütésálló műanyag házban van elhelyezve, mely nem hívja fel magára a figyelmet, IP 65 kivitelű

         jól megfogható, pántoló szalaggal oszlopra rögzíthető.

         A készülék-20-+60 °C hőmérséklet tartományban üzemel

         A csatlakozó vezetékek egyértelmű, időjárásálló színjelölése és felirata (L1, L2, L3, N) van,

         Befoglaló mérete 25 cm×15 cm×10 cm, súlya 1.5 kg (csatlakozókkal, de a kábelek nélkül).

 

 

 

 

 

 

Felszerelés (hálózatra kötés)

         A helyes felszerelést és a mérésre való készséget a készülék zöld színű LED 30 másodpercig tartó folyamatos égéssel, a hibás fázissorrendet  a zöld színű LED villogásával jelzi, a hibás felszerelést (vonali feszültségre kötés) piros színű LED a hiba elhárításáig tartó villogásával jelzi, ezt követően nem ad a működésére utaló fényjelzést. Az árammérés nem lehet hibásan feltéve, az összetartozó áram és feszültség ugyanazon tömszelencén van kivezetve

 

Adattárolás

         Legalább 2 év feszültségminőség adatát tárolja a készülék belsejében elhelyezett a rázkódásra, külső behatásokra nem érzékeny adattárolón, amely a készülék külső áramellátásának megszakadása esetén is legalább 1 évig megbízhatóan tárolja az adatokat.

         Opció: amennyiben a készülék tranziens felvételeket is tárol, a tranziens rekordok nem írják felül a meglévő egyéb mérési adatokat, elkülönített tárterületen kerülnek elhelyezésre.

         A memóriát a gép dinamikusan használja,

         Az adatfájlok tartalmazzák a paraméterezéskor beállított mérési paramétereket, a dátumot, valamint a mérő készülék gyártási számát.

Kommunikáció

         A készülék hatékonyan és megbízhatóan kommunikál valamennyi magyarországi GSM hálózaton keresztül minden olyan lefedettségű területen, ahol mobiltelefonnal érthető hanghívást lehet lebonyolítani. (Ilyen helyeken az esetek 90%-ában sikeresnek kell lennie a kiolvasásnak.)

         A készülék rendelkezik egy Micro USB-s csatlakozási felülettel, melyen minden olyan kiolvasási és beállítási feladatot el lehet végezni, mint a GSM felületen.

         A készülék a belső óráját a GSM hálózat óraszinkron szolgáltatásával állítja és frissíti.